Мост на надеждата

Джеймс У. Димърс
Историята на канадската “ракова” медицинска сестра Риин Кейс и нейната билкова рецепта
Издател: “Доктор Натура”
Цена: 8.00 лв

купи онлайн

Цитати от книгата:

Животът на Риин Кейс, медицинската сестра от Канада, която лекуваше рак и историята на ЕСИАК®:

Там, насред 387-те събрали се излекувани с Есиак бивши пациенти имаше и лица от далечното минало, които означаваха много за Риин. Там беше високият, красив украинец от Манитоба, Тони Базък, чийто колеги бяха събрали пари, за да може той да дойде в клиниката на Риин за лечение преди толкова години. Там беше също Нели Мъквит, чийто доктори и бяха казали, че единственият и шанс през 1936 беше лечение с радий. Тя беше дошла в клиниката в Брейсбридж и останала два месеца, през които бе излекувана напълно. Мей Хендерсън, която си спомняше много добре първото си идване в клиниката, когато не можеше да стои на крака, кожата и бе станала блатно жълта на цвят, очите и като безжизнени, сиви камъни, а косата и тънка и чуплива. Толкова много хора от различни места, националности и професии се бяха събрали на едно място. Рака е нещо, което прави хората абсолютно равни в негово присъствие. Майката на Риин, Фризелда не беше там, но все още беше жива и здрава след като докторите и бяха дали само няколко дни оставащ живот, а лелята на Риин, Миреза от Бруквил бе превърнала оставащите и шест месеца в десетилетия.

– Години наред пасторите на църквите в града се молеха и отслужваха литургии, за да бъде Есиак признат като легално помощно средство за рак. Тези пастори наблюдаваха как много болни хора идваха в клиниката и си тръгваха със значително подобрение или напълно излекувани.

– “Тъй като пациентите ми бяха от най-различни сфери от живота, те знаеха, че моята работа е предназначена за всички хора в обществото, насочена към подпомагането на страдащите в света и се надяваха Бог да бъде милостив към мен и към Есиак.”
За тези 387 човека, събрали се там, това беше момента, в който те можеха да се отблагодарят на Риин за това, че им беше спасила живота, без да им вземе нито едно пени и без да очаква каквото и да било в замяна.

………………

“В повечето случаи, дори много тежките пациенти с течение на времето се нормализират и болката намалява все повече. Облекчението на болката е много важен фактор в тези случаи, защото тя е един от компонентите, които трудно се овладяват.
При някои особени случаи на рак, в които имаше много кървене, то бе свеждано до минимум и постепенно изцяло изчезваше.
Отворени рани заради наличие на рак реагират положително и зарастват успешно. В случай на рак на шийката на матката, на ректума, както и на пикочния мехур, след продължително лечение рака бива напълно излекуван. Пациенти с рак на стомаха се възвръщат към нормални функции.”

………………

След започване на лечението пациентите можеха да забележат уголемяване и втвърдяване на тумора, след което той започваше да омеква. След това тялото започваше самї да се прочиства, изкарвайки гной и друга слуз навън. След този процес, туморът изчезваше напълно. Риин виждаше как Есиак работи в тялото на пациентите си. Отначало всички ракови клетки се връщаха и сгъстяваха на мястото, на което беше започнал рака в тялото. Там те загиваха постепенно под натиска на клетките на лековитите растения, съставящи Есиак. След като се смаляваха значително, те се откачаха от здравите клетки, за които се бяха захванали първоначално и по този начин тялото можеше да ги прочисти от себе си чрез отделителните си системи.

………………

Гуат не се колебаеше в ефикасността на Есиак. Още през 1937 година той беше казал:

– “В тази клиника има много свидетелства, които съм виждал с очите си за това, че Есиак възстановява здравите клетки и унищожава раковите. Освен това той допринася за подобрение в психическото здраве на пациентите и им дава така нужният оптимизъм.”

Comments are closed.