ШИЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ

60 капсули по 307 mg
Цена: 62.00 лв

купи онлайн

Характеристики на продукта

Съставки: екстракт от Шийтаке (64.52%), капсули: хидроксипропил метилцелулоза (26.88%), екстракт от ацерола (8.6%). Без глутен, лактоза, изкуствени оцветители, ароматизатори и ГМО, 100% вегетариански продукт.

Предназначение: Имюномодулатор. Антиоксидант. Хранителна добавка със специфични полизахариди от екстракт на гъба Шийтаке и витамин С.

Производител: Hawlik Gesundheitsprodukte GmbH

Дистрибутор: „Др. БИОМАСТЕР” ООД

Препоръчителна дневна доза: 2 пъти дневно по 2 капсули с много течност по време на хранене.

Хран. стойност: за 4 капс.: % от преп. днeвна доза*
Шийтаке екстракт 1200 mg -**
Полизахариди 360 mg -**
Вит. C от ацерола 27 mg 33 %
Енерг. стойност: 7.6 kJ / 1.8 kcal 0.1 %
Мазнини 0 g 0 %
Въглехидрати 0,3 g 0.1 %
Белтъчини 0,2 g 0.2 %
Сол 0 g 0 %

* според дневните реф. количества за прием
** няма данни за препоръчителна дозировка

Предупреждения: Продуктът не е лекарствено средство! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителната доза!
Да се пази на недостъпно за деца място! Възможна е индивидуална непоносимост към компонентите на добавката.

Условия за съхранение: В сухо, защитено от светлина място, при t° от 5° до 25° C.

Нето-тегло: 28 g

Този екстракт съдържа 30 пъти повече полизахариди (най-активната субстанция в гъбите) в сравнение с обикновения гъбен прах.

Преди употреба, прочетете внимателно инструкциите и указанията в етикета или в листовката към продукта.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Шийтаке, Lentinula edodes, Shii-Take

В Азия обичат гъбата Шийтаке заради специалния ѝ аромат и твърда текстура, която е изненадваща за такъв вид ядлива гъба. Нейният вкус е получил дори собствено име: „умами“. От няколко години той е известен като „петият вкус“, който усещаме върху езика си наред със сладко, кисело, солено и горчиво. След печурката, Шийтаке е най-култивираната ядлива гъба по света.

Нейният произход води началото си от горите на Китай и Япония, където и днес се среща като диворастяща гъба. За поддържане на здравето Шийтаке се приготвя в Азия като т.нар. “медицинско ястие” – със специални ползи за здравето на човека.

Произход и употреба на Шийтаке

Шийтаке расте в широколистните гори на Япония, Китай и Виетнам – предимно върху дънери. Находищата в гората обаче не могат да задоволят търсенето на гъбата на пазарите за пресни храни по света. За търговски цели гъбите се култивират – Шийтаке се отглежда във ферми и след това се предлага като сушена гъба, на прах или като хранителна добавка, под формата на висококонцентриран екстракт.

Фирма Хавлик използват за своите продукти само най-качествените плодни тела от гъбата, отглеждани в био-ферми в екологично чист район.

Шийтаке се използва от хилядолетия в Азия и като подсилващ еликсир.

Документирана е употребата ѝ в традиционното природолечение на лечителите от Китай и Япония. В книга от времето на династия Мин изрично се препоръчва употребата ѝ “за опазване на здравето.”

Състав на Шийтаке

Шийтаке съдържа всички есенциални аминокиселини, което я прави особено важна за вегетарианците. Гъбата е богата също така на минерални вещества като желязо, калий, калций и цинк както и на витамини. В нея са представени предимно витамините от В група, витамин D и неговият провитамин.

Особено внимание заслужава нейният полизахарид бета-D глюкан – лентинан. Той е известен като модификатор на биологичния отговор и се предлага като лекарство в Япония и САЩ.

Друго интересно вещество в гъбата Шийтаке е еритаденинът. В последно време той е непрекъснато в центъра на вниманието при провеждане на научните изследвания върху лечебните гъби.

Comments are closed.