Херициум течен екстракт

300 ml
Цена: 400.00 лв
Изчерпано количество

Опаковка: кафяво стъклено шише от 300 мл

Препоръка за употреба: 2 пъти дневно по 2,5 мл по време на ядене в чисто състояние (директно от мерителната чашка) или в разредено състояние – след изсипване в чаша с вода.

За нашите продукти от Херициум се култивира плодното тяло на гъбата, внимателно се изсушава и накрая се стрива на прах изключително фино (по метода Shellbroken*). След това, чрез традиционен метод на екстракция според методите на Китайската традиционна медицина се освобождават полизахаридите от твърдата хитинова обвивка на спорите на гъбата. Така се повишава биоусвоимостта на активните съставки в организма. Основата на течните екстракти е висококачествена суровина – екстракт от Херициум с 40% полизахариди.

За нашия течен екстракт разработихме специален метод на филтриране, който прави възможна по-нататъшната обработка на висококонцентрирания сух екстракт до получаването на течна хранителна добавка от Херициум.


*Shellbroken е специален метод на много фино смилане. Винаги се смилат целите плодни тела на гъбата.

 

Съставки: пречистена вода (Aqua purificata), Херициум екстракт (27 %), глицерол, етанол, цинков глюконат, аскорбинова киселина (витамин C), консервант: калиев сорбат.

Други съставки в продукта: калий, цинк и витамин С за подобряване работата на имунната система и за защита на клетките от оксидативен стрес.
Без глутен, лактоза, изкуствени оцветители и ароматизатори, ГМО, 100% вегетариански продукт.

Продукт от строго контролирано култивиране на лекарствени гъби Херициум с гаранция за качество от Hawlik.

Съдържание на 5 мл (препоръч. днев. доза) % от дневните нужди от хранителни вещества, съгласно регламента за предоставяне на информация за храните
Херициум екстракт 1350 мг
Типични за гъбата полизахариди 540 мг
Витамин С 16 мг 20 %
Цинк 2 мг 20 %

 

За изисканото небце

Със своите 32 доказани ароматни вещества Херициум е деликатес за гастрономите, които ще се зарадват на екзотичната комбинация от аромати, наподобяваща морски дарове, лимон и кокос. Наред с това, тази гъба с впечатляващ външен вид се цени и като лечебна гъба в Германия, най-вече благодарение на дейността на проф. д-р Вилфрид Х. Шнитцлер от Техническия университет в Мюнхен. Днес активно са проучени както технологията за култивиране, така и хранително-физиологичните свойства на Херициум.

Херициум – Ароматната гъба

Композиция от аромат на морски дарове, допълнена от лимонова нотка – без съмнение Херициум е изненада за кулинарните ценители. Още преди няколко столетия екзотичният вкус привлича интереса на мнозина към тази лечебна гъба, известна в Германия още като “Маймунска глава”.

Доверете се на Hawlik и ще получите компетентно обслужване, качество и безопасност!

Нашите предимства:

– Компетентна, любезна и безплатна консултация/поръчка на 0700 11 0 16 от понеделник до петък от 09.00 – 17:30 часа;

– Германската лаборатория AGROLAB прави анализ и гарантира най-високото качество на суровините;

– Висококачествени суровини от коректно и контролирано производство;

– Всички наши продукти са без оцветители и консерванти;

– Без скрити съставки;

– Нашите натурални продукти се предлагат от най-добрите аптеки, лекари и природни лечители.

Преди употреба, прочетете внимателно инструкциите и указанията в етикета или в листовката към продукта.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Comments are closed.