РЕЙШИ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ

60 капсули по 307 mg
Цена: 62.00 лв

купи онлайн

Характеристики на продукта

Съставки: екстракт от Рейши (61.9%), капсули: хидроксипропил метилцелулоза (29.9%), екстракт от ацерола (8.2%). Без глутен, лактоза, изкуствени оцветители, ароматизатори и ГМО, 100% вегетариански продукт.

Предназначение: Имюномодулатор. Антиоксидант. Хранителна добавка със специфични полизахариди от екстракт на гъба Рейши и витамин С.

Производител: Hawlik Gesundheitsprodukte GmbH

Дистрибутор: „Др. БИОМАСТЕР” ООД

Указания за употреба: 2 пъти дневно по 2 капсули с много течност по време на хранене.

Препоръчителна доза за дневен прием от 4 капсули съдържа:

за 4 капс.: % от преп. дневна доза*
Рейши екстракт 1200 mg -**
Полизахариди 360 mg -**
Вит. C от ацерола 27 mg 33 %

* според дневните реф. количества за прием
** няма данни за препоръчителна дозировка

Предупреждение: Продуктът не е лекарствено средство! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Да се пази на място недостъпно за малки деца! Възможна е индивидуална непоносимост към компонентите на добавката.

Условия на съхранение: В сухо, защитено от светлина място, при температура от 5° до 25° C.

Нетно количество: 29 g

Този екстракт съдържа 30 пъти повече полизахариди (най-активната субстанция в гъбите) в сравнение с обикновения гъбен прах.

Преди употреба, прочетете внимателно инструкциите и указанията в етикета или в листовката към продукта.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Рейши, Ganoderma lucidum, Линг Жи, “Лъскава ганодерма”

В азиатския регион употребата на тази гъба има хилядолетна традиция и намира ярък израз в превода на наименованието ѝ – „Гъба на безсмъртието“ или „Гъба на дълголетието“. Рейши е известна обаче не само в Азия. Тази лечебна гъба с интересен външен вид от десетилетия се ползва с особено внимание и в редица европейските страни.

Произход и употреба на Рейши

Рейши не може да се консумира в сурово състояние: тя е твърд дървесен вид и има силен горчив привкус. Ето защо фокусът пада преди всичко върху употребата ѝ под формата на чай, приготвен от прах от Рейши или капсули с висококонцентриран екстракт от Рейши.

Различни представители на видовете от семейството на Рейши могат да бъдат открити и в европейската история: известният „снежен човек“ Йоци от Алпите носил в себе си брезова праханова гъба, най-вероятно за да се бори с паразити и други здравословни проблеми.

Като типична дървесна гъба в дивата природа Рейши предпочита да вирее върху широколистни дървета. Отглеждането на гъбата обикновено се извършва върху дървени трупи или пресовани дървесни стърготини. Като типичен представител на сапрофитите гъбата Рейши разлага органичния материал, върху който живее и се храни с части от него. Това е причината за разликата в цвета на гъбите и на добиваните продукти като прах или екстракт – те зависят от цвета на материала, върху който гъбата се отглежда. Хавлик винаги се грижат за това използваната продукция на Рейши да е само най-високото възможно качество.

Състав на Рейши

Рейши е изключително богата на полизахариди. Типичните за гъбите бета глюкани – специална форма на полизахаридите – я превръщат в много ценна хранителна добавка.

Рейши се препоръчва и заради богатото съдържание на тритерпени, на които всъщност се дължи интензивният ѝ горчив вкус.

Спектърът от витални вещества, които се съдържат в Рейши се допълва от множество витамини и минерални вещества като магнезий, калций, цинк и желязо.

Comments are closed.