Рейши течен екстракт

300 ml
Цена: 400.00 лв
Изчерпано количество

Опаковка: кафяво стъклено шише от 300 мл

Препоръка за употреба: 2 пъти дневно по 2,5 мл по време на ядене в чисто състояние (директно от мерителната чашка) или в разредено състояние – след изсипване в чаша с вода.

За нашите продукти от Рейши се култивира плодното тяло на гъбата, внимателно се изсушава и накрая се стрива на прах изключително фино (по метода Shellbroken*). След това, чрез традиционен метод на екстракция според методите на Китайската традиционна медицина се освобождават полизахаридите от твърдата хитинова обвивка на спорите на гъбата. Така се повишава биоусвоимостта на активните съставки в организма. Основата на течните екстракти е висококачествена суровина – екстракт от Рейши с 40% полизахариди.

За нашия течен екстракт разработихме специален метод на филтриране, който прави възможна по-нататъшната обработка на висококонцентрирания сух екстракт до получаването на течна хранителна добавка от Рейши.


*Shellbroken е специален метод на много фино смилане. Винаги се смилат целите плодни тела на гъбата.

 

Съставки: пречистена вода (Aqua purificata), Рейши екстракт (27 %), глицерол, етанол, цинков глюконат, аскорбинова киселина (витамин C), консервант: калиев сорбат.

Други съставки в продукта: калий, цинк и витамин С за подобряване работата на имунната система и за защита на клетките от оксидативен стрес.
Без глутен, лактоза, изкуствени оцветители и ароматизатори, ГМО, 100% вегетариански продукт.

Продукт от строго контролирано култивиране на лекарствени гъби Рейши с гаранция за качество от Hawlik.

Съдържание на 5 мл (препоръч. днев. доза) % от дневните нужди от хранителни вещества, съгласно регламента за предоставяне на информация за храните
Рейши екстракт 1350 мг
Типични за гъбата полизахариди 540 мг
Витамин С 16 мг 20 %
Цинк 2 мг 20 %

 

Рейши (Ganoderma lucidum) – гъба на безсмъртието

За никоя друга гъба не се разказват толкова много легенди, както за Рейши (лат.: Ganoderma lucidum). Като “гъба на безсмъртието” в Азия тя традиционно е високо почитана и ценена от хилядолетия. Със своята уникална форма, гъбата се счита за китайски символ на късмета и дори се използва като талисман.

В древните китайски книги са документирани различни форми на употреба на гъбата.
Рейши съдържа много биоактивни вещества като например характерните за гъбата полизахариди.

Рейши – част от китайската традиция

Когато чуят словосъчетанието „традиционна китайска медицина“ (TКM) повечето хора мислят първо за акупунктура. Но и растенията, и използването на лекарствените гъби заемат почетно място в TКM. Рейши (латински: Ganoderma lucidum, японски: Reishi, китайски: Ling Zhi) играе централна роля в тази традиционна медицина от хиляди години. На нея се преписва свойството да стимулира жизнеността и да допринася за продължителността на живота. Още преди да са знаели за разнообразието от съдържащите се в нея минерали, витамини и други биологично активни вещества, китайските лекари са прилагали Рейши за общото укрепване на защитните сили на организма и като естествено “средство против стареене”.

Днес полизахаридите и тритерпените, които са естествено срещащи се в гъбата, са поставени в центъра на съвременния научен интерес на изследователите, занимаващи се с природна медицина.

Гъбите Рейши, от които са извлечени нашите висококачествени прахове и екстракти, са отгледани чрез строго контролирано култивиране и са преработени внимателно.

Доверете се на Hawlik и ще получите компетентно обслужване, качество и безопасност!

Нашите предимства:

– Компетентна, любезна и безплатна консултация/поръчка на 0700 11 0 16 от понеделник до петък от 09.00 – 17:30 часа;

– Германската лаборатория AGROLAB прави анализ и гарантира най-високото качество на суровините;

– Висококачествени суровини от коректно и контролирано производство;

– Всички наши продукти са без оцветители и консерванти;

– Без скрити съставки;

– Нашите натурални продукти се предлагат от най-добрите аптеки, лекари и природни лечители.

Преди употреба, прочетете внимателно инструкциите и указанията в етикета или в листовката към продукта.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Comments are closed.