МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ

60 капсули по 307 mg
Цена: 62.00 лв

купи онлайн

Характеристики на продукта

Съставки: екстракт от Мейтаке (63.83%), капсули: хидроксипропил метилцелулоза (27.66%), екстракт от ацерола (8.51%). Без глутен, лактоза, изкуствени оцветители, ароматизатори и ГМО, 100% вегетариански продукт.

Предназначение: Имюномодулатор. Антиоксидант. Хранителна добавка със специфични полизахариди от екстракт на гъба Мейтаке и витамин С.

Производител: Hawlik Gesundheitsprodukte GmbH

Дистрибутор: „Др. БИОМАСТЕР” ООД

Указания за употреба: 2 пъти дневно по 2 капсули с много течност по време на хранене.

Препоръчителната доза за дневен прием от 4 капсули съдържа:

за 4 капс.: % от преп. днeвна доза*
Мейтаке екстракт 1200 mg -**
Полизахариди 360 mg -**
Вит. C от ацерола 27 mg 33 %

* според дневните реф.количества за прием
** няма данни за препоръчителна дозировка

Предупреждение: Продуктът не е лекарствено средство! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца! Възможна е индивидуална непоносимост към компонентите на добавката.

Условия за съхранение: В сухо, защитено от светлина място, при t° от 5° до 25° C.

Нетно количество: 28 g

Този екстракт съдържа 30 пъти повече полизахариди (най-активната субстанция в гъбите) в сравнение с обикновения гъбен прах.

Преди употреба, прочетете внимателно инструкциите и указанията в етикета или в листовката към продукта.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Майтаке, Grifola frondosa, “Тацуваща гъба”, Kumotake

За гъбата Майтаке се разказват множество легенди: за гъбари от Изтока, които при намирането ѝ танцували от радост; за такива, които оповестявали този успех с дрънчене на кречетало; за гъбата като символ на високо енергиен водопад или фойерверки. Смисълът на тези истории е ясен: Мейтаке или Grifola frondosa е гъба, която символизира живителната енергия под каквато и да е форма.

Родината на Майтаке е Азия и там тя се цени високо като ароматна ядлива гъба, но от поколения се използва и изсушена като хранителна добавка за подпомагане на здравето при редица здравословни проблеми.

Произход и употреба на Майтаке

Майтаке е ядлива гъба, чиито нежен аромат се проявява най-вече в младите плодни тела. Това я прави предпочитана ядлива гъба, но не само приятният аромат, а също и съдържанието ѝ я прави много ценена на Изток. Богатото ѝ съдържание на полезни хранителни вещества обогатява ежедневната храна на съвременния човек и го прави по-здрав.

Благодарение на съвременните технологии днес “Тацуващата гъба” Майтаке може да се приема и под формата на капсули – като висококонцентриран екстракт от Майтаке на Хавлик. В Азия тя е известна като хранителна добавка от векове и се използва за поддържане здравето на човека. Особено предпочитана е за подпомагане нормалната обмяна на веществата.

Състав на Майтаке

Тази лечебна гъба се отличава със специалната комбинация от жизнено важни съставки: тя е богата на ергостерин (неактивна форма на витамин D), рибофлавин, ниацин, тиамин, биотин и фолиева киселина. Освен това Майтаке съдържа голям процент минерали като желязо, цинк, калий и магнезий. Уникалното обаче са характерните за гъбата бета глюкани – специален вид полизахариди. Най-известният полизахарид в Майтаке е грифолан. В екстрахирана форма той се прилага в Япония и САЩ като допълваща терапия при лечение на ракови заболявания. Всяка година различни изследвания на изследователски екипи от цял свят доказват действието на Майтаке.

Comments are closed.