АГАРИКУС БЛАЗЕИ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ

60 капсули по 307 mg
Цена: 62.00 лв

купи онлайн

Характеристики на продукта

Съставки: екстракт от Агарикус (64.52%), капсули: хидроксипропил метилцелулоза (26.88%), екстракт от ацерола (8.6%). Без глутен, лактоза, изкуствени оцветители, ароматизатори и ГМО, 100% вегетариански продукт.

Предназначение: Имуномодулатор. Антиоксидант.

Производител: Hawlik Gesundheitsprodukte GmbH

Дистрибутор: „Др. БИОМАСТЕР” ООД

Указания за употреба: 2 пъти дневно по 2 капсули с много течност по време на хранене.

Препоръчителна доза за дневен прием от 4 капсули съдържа:

за 4 капс.: % от преп. днeвна доза*
Агарикус екстракт 1200 mg – **
Полизахариди 360 mg – **
Витамин C от ацерола 27 mg 33 %

* според дневните реф. количества за прием
** няма данни за препоръчителна дозировка

Предупреждение: Продуктът не е лекарствено средство! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Да се пази на място недостъпно за малки деца! Възможна е индивидуална непоносимост към компонентите на добавката.

Условия на съхранение: В сухо, защитено от светлина място, при t° от 5° до 25° C.

Нетно количество: 28 g

Този екстракт съдържа 30 пъти повече полизахариди (най-активната субстанция в гъбите) в сравнение с обикновения гъбен прах.

Преди употреба, прочетете внимателно инструкциите и указанията в етикета или в листовката към продукта.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Агарикус, “ABM-гъба”, “Слънчева гъба”, “Гъба-бадем”, “Божествена гъба”, Himematsutake

В архивите могат да се открият различни начини на изписване на името й: Agaricus blazei, Agaricus blazei Murill, Agaricus blazei Murrill или Agaricus blazei muril. Зад всички тях се крие все една и съща гъба, известна дълги години и като Бразилски Агарикус (Agaricus brasiliensis) или просто – Агарикус.

Aгарикус Блазеи Mюрил (Agaricus blazei Murrill) всъщност е много популярна ядлива гъба, която се среща в Южна Америка. Деликатният ѝ аромат на ядки се харесва на всички, които я консумират. Тя обогатява хранителния режим на местното население, а ценните ѝ съставки допринасят за доброто здраве на хората там. От откриването ѝ през 50-те години на 20-ти век гъбата е предмет на редица научни изследвания.

Произход и употреба на Agaricus blazei Murrill

Агарикус е “бразилската” сред всички гъби с доказани лечебни свойства до момента. Тя расте в бразилските тропически гори, където от край време е високо ценена като вкусна ядлива гъба, която е в състояние да удължи живота.

Допълнението „Murrill“ към името ѝ тя дължи на Уйлям Алфонс Мюрил. През 1947 г. изследователят за първи път описва тази гъба. По-съвременни изследвания показват обаче, че генетично гъбата съответства на описаната още в края на 19-ти век Agaricus subrufescens. От средата на 20-ти век Агарикус се радва на все по-голяма популярност и в Европа, а от 80-те години на миналия век се извършват непрекъснати научни изследвания над Агарикус.

Формата на нейната шапка както и предпочитанието ѝ за виреене върху субстрат показват, че тя е от семейството на печурката.

Поради късното ѝ откриване и проучване тя е най-младият член на семейството продукти на базата на лечебни гъби, които германската фирма „Хавлик“ (“Hawlik”) произвежда.

Състав на Agaricus Blazei Murrill

Agaricus blazei Murrill е особено богата на характерните за гъбите бета глюкани – специален вид полизахариди. В продукта „екстракт от Агарикус на Хавлик“ те са в изключително висока концентрация.

Гъбата Агарикус е особено ценна и заради своите витамини, минерали и микроелементи. Тук си заслужава да споменем ергостерина – неактивната форма на витамин D, много полезен за човека.

Comments are closed.