Кордицепс CS-4 течен екстракт

300 ml
Цена: 400.00 лв
Изчерпано количество

Опаковка: кафяво стъклено шише от 300 мл

Препоръка за употреба: 2 пъти дневно по 2,5 мл по време на ядене в чисто състояние (директно от мерителната чашка) или в разредено състояние – след изсипване в чаша с вода.

За нашите продукти от Kордицепс CS-4 се отглежда мицелът на гъбата. Култивирането не се осъществява върху дървесина или слама, а върху естествена хранителна течна среда. Така се получава абсолютно чиста и високо ефективна гъбена суровина, която се нарича CS-4. Научни изследвания са показали, че по своя химичен състав CS-4 съответства на плодното тяло на световно известната гъба Кордицепс и то до такава степен, че CS-4 може да се определи като традиционния китайски Кордицепс. Чрез този уникален метод на култивиране тази изключително скъпа гъба, чието плодно тяло струва около 28000 € за килограм, може да се предложи на цена, достъпна за всички хора.

Събраният мицел се изсушава внимателно и се смила изключително фино (по метода Shellbroken*). След това, чрез традиционен китайски метод на екстракция се освобождават полизахаридите от твърдата хитинова обвивка на спорите на гъбата и така се увеличава биоусвоимостта на полизахаридите в организма. Основата на течните екстракти е висококачествена суровина – екстракт от Кордицепс с 40% полизахариди. За нашия течен екстракт разработихме специален метод на филтриране, който прави възможна по-нататъшната обработка на висококачествения сух екстракт до получаването на течна хранителна добавка от Кордицепс.


*Shellbroken е специален метод на много фино смилане.

 

Съставки: пречистена вода (Aqua purificata), Кордицепс CS-4 екстракт (27 %), глицерол, етанол, цинков глюконат, аскорбинова киселина (витамин C), консервант: калиев сорбат.

Други съставки в продукта: калий, цинк и витамин С за подобряване работата на имунната система и за защита на клетките от оксидативен стрес.
Без глутен, лактоза, изкуствени оцветители и ароматизатори, ГМО, 100% вегетариански продукт.

Продукт от строго контролирано култивиране на мицел от лекарствени гъби Кордицепс CS-4 с гаранция за качество от Hawlik.

Съдържание на 5 мл (препоръч. днев. доза) % от дневните нужди от хранителни вещества, съгласно регламента за предоставяне на информация за храните
Кордицепс CS-4 екстракт 1350 мг
Типични за гъбата полизахариди 540 мг
Витамин С 16 мг 20 %
Цинк 2 мг 20 %

 

От високите плата на Тибет

В своята родина – високите плата на Тибет, Кордицепс е любима и високо ценена гъба още от хилядолетия – и то не само от хората, но и от животните.

За тонус и здраве

Наименованието “гъба гъсеница” се дължи на две особености при Кордицепса. Първо, самата гъба прилича на гъсеница и второ, за да съществува, гъбата Кордицепс се нуждае от определен вид гъсеница-приемник, която той „напада“ под земята. По високите плата на Тибет малката, почти незабележима гъба се открива по пасбищата сред тревата. Пасящите по платата животни са първите, които се възползвали от жизнената сила, която дава Кордицепса. Когато пастирите на якове забелязали, че техните стада по тибетските ливади се отличават с изумителна жизненост и плодовитост, те с право отдали този факт на гъбата Кордицепс, която животните им с охота похапвали. Така гъбата започнала да се употребява и от хората.

Тъй като плодното тяло на гъбата е невъзможно да се отглежда във ферми, а оригиналните плодни тела са на недостъпна за обикновения човек цена, като изключение при Hawlik тук се култивира само мицелът на Кордицепса, след което той се екстрахира. Получената суровина се нарича CS-4 и по нищо не отстъпва на качествата на плодното тяло на гъбата. Култивирането се осъществява без дървесина или слама, а върху естествена хранителна течна среда. Така се получава абсолютно чиста и високо ефективна суровина от гъба Кордицепс.

Нашите предимства:

– Компетентна, любезна и безплатна консултация/поръчка на 0700 11 0 16 от понеделник до петък от 09.00 – 17:30 часа;

– Германската лаборатория AGROLAB прави анализ и гарантира най-високото качество на суровините;

– Висококачествени суровини от коректно и контролирано производство;

– Всички наши продукти са без оцветители и консерванти;

– Без скрити съставки;

– Нашите натурални продукти се предлагат от най-добрите аптеки, лекари и природни лечители.

Преди употреба, прочетете внимателно инструкциите и указанията в етикета или в листовката към продукта.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Comments are closed.