КОРДИЦЕПС ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ

60 капсули по 307 mg
Цена: 62.00 лв

купи онлайн

Характеристики на продукта

Съставки: екстракт от Кордицепс (61.9%), капсули: хидроксипропил метилцелулоза (29.9%), екстракт от ацерола (8.2%). Без глутен, лактоза, изкуствени оцветители, ароматизатори и ГМО, 100% вегетариански продукт.

Предназначение: Имюномодулатор. Антиоксидант. Хранителна добавка със специфични полизахариди от екстракт на гъба Кордицепс и Витамин С.

Производител: Hawlik Gesundheitsprodukte GmbH

Дистрибутор: „Др. БИОМАСТЕР” ООД

Указания за употреба: 2 пъти дневно по 2 капсули с много течност по време на хранене.

Препоръчителната доза за дневен прием от 4 капсули съдържа:

за 4 капс.: % от преп. днeвна доза*
Кордицепс екстракт 1200 mg -**
Полизахариди 360 mg -**
Вит. C от ацерола 27 mg 33 %

* според дневните реф.количества за прием
** няма данни за препоръчителна дозировка

Предупреждение: Продуктът не е лекарствено средство! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца! Възможна е индивидуална непоносимост към компонентите на добавката.

Условия на съхранение: В сухо, защитено от светлина място, при t° от 5° до 25° C.

Нетно количество: 29 g

Този екстракт съдържа 30 пъти повече полизахариди (най-активната субстанция в гъбите) в сравнение с обикновения гъбен прах.

Преди употреба, прочетете внимателно инструкциите и указанията в етикета или в листовката към продукта.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Кордицепс, “Китайска гъба гъсеница”, “Тибетска гъба гъсеница”

Гъбата Кордицепс е открита от тибетските пастири на якове. Те установили, че животните им стават особено жизнени, когато пасат по ливадите, където растели тези гъби. И тъй като решили, че щом това е добре за едрия рогат добитък, би трябвало да се отнася и за човешкия организъм, след време и самите пастири започнали да консумират тези гъби.

Обитателите на високите планински райони в Хималаите и до днес събират плодните тела на гъбата “гъсеница”, като за някои това се е превърнало в основен начин на поминък.

Произход и употреба на Кордицепс

Родината на Кордицепс са високите части на Тибет – между 3000 и 5000 м. надморско равнище Гъбата се среща и по други високо разположени ливади и пасища на Хималаите. По тези места търсенето на рядката гъба със странна форма често е единственият източник на доходи за местното население.

Гъбата “гъсеница” дължи името си на необичайния си начин на живот: през есента тя „напада“ определен вид гъсеница-приемник, която ѝ служи като храна през зимата. През пролетта от тялото на гъсеницата поникват кафявите плодни тела на Кордицепс, които пастирите събират. Тъй като откриването на гъбата е много трудно, а търсенето на пазара далеч надвишава предлаганото количество, днес гъбата Кордицепс се е превърнала в много ценна стока: един килограм диворастящи плодни тела на свободния пазар се предлага на стойност до 28 000 евро.

За да могат всички клиенти да получат на достъпна цена Кордицепс и да могат да се възползват от здравословните ѝ свойства, германската фирма Хавлик използва селектиран сорт, от който се добиват по-големи количества от тази гъба. Същевременно, научните изследвания показаха, че продуктите, направени от култивирани гъби Кордицепс съдържат същите съставки, каквито се намират и в диворастящите гъби.

Състав на Кордицепс

Наред с множество витамини, Кордицепс съдържа минерални вещества и микроелементи, някои специални аминокиселини като кордицепин (cordycepin), ергостерол и L-триптофан. Положителните качества на гъбата са предмет на непрекъснати научни изследвания. Характерните за лекарствените гъби полизахариди, наричани още бета глюкани, привличат постоянно вниманието на изследователите и са част от редица терапевтични протоколи на лекарите- микотерапевти в Германия.

Comments are closed.