ПОДКРЕПА НА ИМУННАТА СИСТЕМА

Подкрепа на имунната система от Др. Биомастер

Есенен съвет от Др. Биомастер

Освен с красотата и пъстро-обагрените листа, есента е известна и с по-студено, ветровито време, което от своя страна води до отслабване на имунната система и ни прави по-податливи към вируси.

Сега е времето да обърнем внимание на своето здраве и да засилим имунитета си по естествен начин.

Освен използването на хранителни добавки според Традиционната китайска медицина или Аюрведа, водещи експерти от Медицинския Колеж на Харвард (Harvard Medical School) препоръчват:

cd0b2f74-1cef-4e33-bccd-53ccc484fd2c.jpg Достатъчен сън

Сънят е инструментът, който подпомага тялото ни да изгради имунна устойчивост и ако спим дори една вечер по-малко, може да доведе до намаляване на имунитета ни.

Важно е да се има предвид, че сънят може да помогне за поддържането на здрава имунна система, но това само по себе си не означава, че сме предпазени от настинки или грип.

Затова експерти съветват, ако се разболеем, да почиваме повече, за да намалим симптомите и тежестта на заболяването.

cd0b2f74-1cef-4e33-bccd-53ccc484fd2c.jpg Правилно хранене

Имунната система и здравето на червата са неразривно свързани и затова е важно през този преходен сезон да поддържаме хранителната си система правилно функционираща и да ѝ осигурим храните, които са подходящи за есента.

Знаете ли, че здравето на червата представлява 80% от функцията на имунната ни система?

Част от препоръките за добро чревно здраве са включването на здравословна доза пробиотични и пребиотични храни, хубаво сдъвкване на храната и избягването на прекомерната употреба на лекарства и антибиотици, освен ако е необходимо.

Както Аюрведа, така и Традиционната китайска медицина препоръчват консумацията на топли сготвени супи, характерни за сезона, здравословни мазнини под формата на масла и ядки, които да подхранват клетките на имунната система. Важно е и да не прекаляваме с храната, за да не натоварваме храносмилателната си система, като й даваме или твърде много храна, или храна, която е трудно смилаема. По този начин енергията на организма се изразходва за храносмилането, вместо да регенерира имунните клетки.

cd0b2f74-1cef-4e33-bccd-53ccc484fd2c.jpg Витамин D

Връзката между витамин D и нашето здраве е важна, особено през есента и зимата, когато има много по-оскъдно слънце. Затова препоръчваме консумацията на храни, богати на този ценен витамин, като гъби, риба, яйца и кълнове.

Ако въпреки всичко се разболеем, експерти съветват да се приемат билки, които да облекчат симптомите, да почиваме достатъчно, да консумираме мента и сироп от бъз, за да подпомогнем имунната си система, както и канелени и дафинови листа, за да защитим храносмилателната си система и да предотвратим инфекция на червата.


Намирате ли статията за интересна и полезна?

Ако намирате статията за интересна и полезна за вас, може да се абонирате за нашия информационен бюлетин.

  • – Информационният бюлетин на „Доктор Биомастер“ Ви предоставя напълно безплатно актуална и научна информация по темите, засегнати в сайта;
  • – Ще бъдем на Ваше разположение с новини и съвети;
  • – Ще Ви предлагаме статии от специалисти в областта;
  • – Първи ще научавате за промоции на продуктите и специални оферти.

Информацията, която ще Ви изпращаме, може да отговори на важни въпроси и да Ви даде нов поглед над здравните теми, които Ви интересуват, само с един e-mail, в удобно време и място.

Ако поради някаква причина не Ви допадне нашия бюлетин, по всяко време можете да се откажете от получаването му.

Абониране за бюлетина на Др. Биомастер:


Вашият имейл ще се ползва единствено за получаване на нашия бюлетин и няма да бъде предоставян на трети страни за техни рекламни кампании.