Какво представлява АЛОЕ АРБОРЕСЦЕНС?

Из целия свят растението е известно под името Алое, или Алоес – това е растение, пълно със сок, който има лечебни качества, много по-силни от обикновено познатото Алое Вера. Растението Алое Арборесценс е от семейство Лилиеви (Аloe succrotina, Аloe humilis, Аloe perfoliata, Аloe vulgaris, Аloe Arborescens и много други), подобно е на ананасите, но е по-малко. Листата му са дебели и назъбени. Когато до него се допре остър предмет, започва да отделя гъста течност, която има остра характерна миризма, зеленикав цвят и е много горчива.
В испаноговорящите страни растението е познато и като Салива, като има многобройни варианти в произношението.
Терминът “алое” произлиза от арабски. Той е преминал от арабски през гръцки и латински, за да достигне до нас и даде научното название на растението. Оригиналното му значение е било горчив и лъскав или прозрачен, защото когато се отстрани ципата се отделя гел, който прилича на чисто блокче лед.

Aloe

За целите на медицината се използват листата, от които се приготвя екстракт. В свежите листа и в сока се съдържат редица вещества: алоин, наталоин, рабарберон, емодин, смолисти вещества, известно количество ферменти, витамини, фитонциди.
Листата на растението може да са с различна големина, от двадесет до шестдесет сантиметра, в зависимост от качеството на почвата, количеството вода и излагането му на слънчева светлина.
В сърцевината на растението има филиз, краят на който е покрит с бели, жълти, оранжеви или червени цветове, в зависимост кой от многобройните видове на растението. Цветовете се появяват в късната есен или началото на зимата и остават до края на сезона. Най-разпространеното Алое (от вида Арборесценс) има оранжеви цветове.

Когато големите месести и сочни листа са напълно пораснали, те имат най-силни лечебни качества и са готови за употреба. Ако леко повдигнем зелената ципа на листа (най-външната част) ще видим месеста, подвижна, мека част, на цвят подобна на кубче лед след като е обляно с вода, лъскава и прозрачна като парче мокро стъкло.

Има противовъзпалителни, антибактериални свойства, използва се при дълго незарастващи рани и язви, подпомага секрецията на храносмилателните жлези. Използва се при проблеми на стомаха, дуоденума и черния дроб. Алоето се препоръчва и в качеството на меко слабително средство.
Има положително въздействие върху функционирането на централната нервна система – успокояващо действие, стимулиращо възстановителните процеси в централната нервна система.
Добър ефект има и при хора, имащи сърдечни и белодробни проблеми.
Благотворно въздействие има върху очите и кожата. Използва се и с козметични цели.
Много ценно негово свойство е способността да повишава имунореактивните и защитните функции на организма, да усилва възстановителните процеси в увредените тъкани. Алоето има и още едно интересно свойство – повишава устойчивостта на организма към дефицита на кислород. Действието му като антиоксидант е свързано с адекватна доставка на кислород до тъканите и клетките или с неговото по-добро усвояване. Свойствата му на антиоксидант са много важни– това води до укрепване на имунната система, регулация обмяната на веществата и поддържане на здравето на оптимално ниво.

Алое Арборесценс е завоювало високо обществено доверие. Хората са добре осведомени за многообразното приложение на растението и неговата ефективност при много заболявания.

Лечебните свойства на АЛОЕ АРБОРЕСЦЕНС потвърдени от практиката:

1. Гъбични инфекции;
2. Мазоли в рамките на 24 часа и без болка;
3. Оток между пръстите на краката;
4. Премахва пърхота, подсилва скалпа, тоник за коса;
5. Ухапвания от насекоми (комари, пчели, оси, паяци и т.н.);
6. Изгаряния при битови инциденти;
7. Изгаряния от рентгенови снимки;
8. Малки рани, причинени от битови инциденти (мощни заздравителни свойства);
9. Разтворено във вода се използва за прочистване на черния дроб;
10. Прочиства въздуха в задимена стая;
11. При запек: регулира червата;
12. Ранички по ретината или други наранявания на окото;
13. Премахва брадавици;
14. Ефективно при премахването на акне;
15. Ефективно при премахването на глисти;
16. Разтворено във вода помага при киселини.

В много от случаите Алое Арборесценс се прилага локално, външно. Може да се използва желеобразното вещество от листата, или смелените цели листа, които трябва да се нанасят със спринцовка, капкомер, памуче или марля натопени със сместа върху проблемния участък.

ВЕЩЕСТВА, КОИТО СЕ СЪДЪРЖАТ В АЛОЕТО:

1. Лигнин
2. Сапонин
3. Антрахинонова смес:
3.1. Алоин
3.2. Барбалоин
3.3. Гликозид барбалоин
3.4. Алоев Емодин
3.5. Алоева киселина
3.6. Етерно масло
3.7. Хризофанична киселина
3.8. Канелена киселина
3.9. Естер на канелената киселина
3.10. Резизтанол
4. Неорганични съставки и минерални вещества
4.1. Калций
4.2. Натрий, калий и хлор
4.3. Цинк
4.4. Манган
4.5. Магнезий
4.6. Мед
4.7. Хром

ВИЖТЕ ОРИГИНАЛНИТЕ ИТАЛИАНСКИ ПРОДУКТИ ОТ АЛОЕ АРБОРЕСЦЕНС ТУК.

Допълнителна информация, можете да намерите в книгата:
“Ракът може да бъде излекуван”